Personlig assistans

Om du har en omfattande funktionsnedsättning och inte själv klarar av din vardag kan du ha rätt till personlig assistans. Det innebär att du har personliga assistenter som hjälper dig under hela eller delar av dagen. Personliga assistenter hjälper dig med allt sådant du inte själv klarar av, som till exempel att äta, klä på/av dig, förflytta dig och kommunicera med andra.

Vi erbjuder personlig assistans till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning runt om Sverige. Vi vet att varje person är unik och därför erbjuder vi personlig assistans som ska passa just dig och uppfyller dina behov.

Hos oss bestämmer du hur din personliga assistans ska utformas. Det betyder bland annat att du väljer vem som ska arbeta som personlig assistent hos dig.

Du ska naturligtvis själv välja vad som ska ingå i den form av stöd du vill ha och vad som ska ingå i din service och omvårdnad, dina personliga assistenter finns där för att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Många tror att ett byte av assistanssamordnare är en väldigt krånglig process. Detta stämmer inte med verkligheten. Ett byte kan gå väldigt smidigt till om man är bekant med processen.

Om du vill veta mer om personlig assistans eller vill du ha hjälp med att ansöka om personlig assistans är du välkommen att kontakta oss och då berättar vi hur vi kan hjälpa just dig. Det kostar inget och du förbinder dig inte till något. Hos oss får du också kostnadsfri juridisk hjälp.